Sportkleding kopen? Let hier op!

Gepubliceerd op 16 mei 2021 om 19:56

Nu de sportscholen waarschijnlijk eindelijk weer opengaan, heb je misschien wel weer een nieuwe sportoutfit nodig! Met onderstaande tips waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe sportkleding, heb jij straks geen miskoop en kun je gemotiveerd in de sportschool beginnen!

1. Materiaal

Er zijn vele stoffen en elk heeft zijn eigen eigenschap. Het is dan ook erg belangrijk om rekening te houden met de materiaaleigenschappen bij het kiezen van je sportlegging/shirt. Kies bijv. voor een sportlegging die gemaakt is van polyester. Polyester heeft als eigenschap dat het een ademende stof is, wat ervoor zorgt dat je zweet wordt afgevoerd. Het is ook een sneldrogende stof. Door de zachtheid van de stof, ben je vrij om te bewegen en zit het heerlijk. 

2. Ondersteuning en pasvorm

Naast goed materiaal, wil je ook dat je sportlegging goed zit. Bij het kopen van een sportlegging kun je letten op de boord, zit er een elastiek in de boord of is de boord high-waisted? Als de legging dit heeft, is de kans heel klein dat deze gaat afzakken en de legging dus squatproof is!

 

Als de stof in 4 richtingen rekbaar is, vormt hij goed met je lichaam mee en verliest hij zijn vorm niet. Een sportlegging kan zijn ondersteuning ook te danken hebben aan de lichte compressie die de stof heeft, dat zorgt er ook voor dat de legging goed op zijn plek blijft.

 

Als laatste, je wilt ook niet dat je sportlegging doorschijnt. Doordat de legging een stevige stof heeft, zal hij minder snel doorschijnen. 

3. Design

Het is natuurlijk belangrijk dat je sportkleding goed zit. Maar neem tijdens je zoektocht je eigen smaak mee. Je moet je sportlegging ook leuk en mooi vinden! Je wilt je comfortabel en fijn voelen in je outfit, wat je uiteindelijk ook meer motiveert om te gaan sporten. Gun jezelf ook die leuke sportlegging als je er helemaal weg van bent!

Ben je opzoek naar sportleggings met een leuke print? Misschien is dit dan wel wat voor jou!

4. Wassen

Je wilt de kwaliteit van de sportkleding goed behouden en niet de kleur na een aantal keer verliezen. Sportkleding waarin de kleur is gedrukt, zal je er niet zo snel uit wassen. Was je sportkleding altijd buitenste buiten en de eerste keer met koud water! De keren daarna op 30 graden. Zo behoud je de kwaliteit!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.